Τα Σεϊτάν λιμάνια βρίσκονται στην βορειοανατολική πλευρά της χερσονήσου του Ακρωτηρίου στην δυτική Κρήτη, 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Χανίων.Η παραλία έχει  χαλίκι και άμμο και λόγω του δύσβατου σημείου στο οποίο βρίσκεται, τα τελευταία μόλις χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστός και δημοφιλής προορισμός.

 

Ωστόσο, όπως κάθε τουριστικό σημείο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφτείτε.

1. Πώς να φτάσετε εκεί

Η παραλία Σεϊτάν Λιμανιά βρίσκεται στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, περίπου 22 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Χανίων. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με αυτοκίνητο, ταξί ή λεωφορείο. Εάν οδηγείτε, υπάρχει διαθέσιμος χώρος στάθμευσης, αλλά μπορεί να γεμίσει γρήγορα. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε ταξί από τα Χανιά ή την κοντινή πόλη του Σταυρού. Αν προτιμάτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, υπάρχει λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγια από τα Χανιά προς το κοντινό χωριό Χορδάκι, όπου μπορείτε να πάρετε λεωφορείο για την παραλία.

2. Καλύτερη στιγμή για επίσκεψη

Η καλύτερη περίοδος για να επισκεφθείτε την παραλία Σεϊτάν Λιμανιά είναι την περίοδο από Μάιο έως Ιούνιο και Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, ο καιρός είναι ακόμα ζεστός, αλλά υπάρχουν λιγότερα πλήθη σε σχέση με την περίοδο αιχμής Ιουλίου και Αυγούστου. Εάν σκοπεύετε να το επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, είναι καλύτερο να φτάσετε νωρίς το πρωί για να εξασφαλίσετε μια θέση στην παραλία και να αποφύγετε τον μεσημεριανό ήλιο.

3.Εγκαταστάσεις

Η παραλία Σεϊτάν Λιμανιά είναι ένας απομονωμένος όρμος και δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις στην παραλία, όπως ξαπλώστρες, ομπρέλες ή ντους. Θα χρειαστεί να φέρετε τον δικό σας εξοπλισμό και προμήθειες, όπως φαγητό, νερό και αντηλιακό. Υπάρχει ένα μικρό περίπτερο κοντά στο χώρο στάθμευσης που πουλάει σνακ και ποτά.

4. Εξερευνώντας τη γύρω περιοχή

Η παραλία Σεϊτάν Λιμανιά είναι μόνο ένα από τα πολλά αξιοθέατα της χερσονήσου του Ακρωτηρίου. Η γύρω περιοχή φιλοξενεί πολλά γραφικά χωριά, αρχαία μοναστήρια και μονοπάτια πεζοπορίας. Αν έχετε χρόνο, σας προτείνουμε να εξερευνήσετε μερικά από τα κοντινά αξιοθέατα, όπως τους Τάφους Βενιζέλου, τη Μονή Γουβερνέτου και τη Μονή της Αγίας Τριάδας.Μπορείτε να επισκεφθείτε τη γραφική πόλη των Χανίων, με το ενετικό λιμάνι και τα πολύχρωμα κτίρια ή να εξερευνήσετε το φαράγγι της Σαμαριάς, ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τις παραλίες της Αγίας Μαρίνας και του Πλατανιά, οι οποίες βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Σεϊτάν Λιμανιά.

5. Τοπική Κουζίνα

Το κοντινό χωριό Σταυρός φιλοξενεί πολλά εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες που σερβίρουν παραδοσιακή κρητική κουζίνα. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μερικά από τα τοπικά πιάτα, όπως ο ντάκος, μια κρητική σαλάτα φτιαγμένη με ντομάτα, φέτα και ξερό ψωμί, και τα Καλιτσούνια, μικρές αλμυρές πίτες γεμάτες με τυρί ή μυρωδικά.